Други лечения за зъбобол

 • Post author:
 • Post category:blog

Други лечения за зъбобол

Бременните жени се съветват да използват това лекарство, тъй като не е известно дали карамфилът е безопасен за растящото бебе.

Други лечения на зъбобол

Болка без рецепта Лекарствата, като ацетаминофен и ибупрофен, могат да намалят болката и дискомфорта, докато човек чака зъболекар.

Стоматологичен гел без рецепта, съдържащ локален анестетик, може да се използва и за изтръпване на болката. Този метод не е подходящ за деца на възраст под 12 години.

кога да видите зъболекар

Ако зъбобол трае повече от 1 или 2 дни, човек трябва да си уговори среща да видят техния зъболекар. Ако не се лекува, може да се влоши.

Повечето случаи на зъбобол са причинени от:

 • разпад на зъба, който води до дупки или кухини в твърдата повърхност на The зъб
 • Напукана зъба
 • Разхлабени или счупени пълнежи
 • Отстъпващите венци
 • Периапичен абсцес или колекция от гной в края на The зъб, причинен от бактериална инфекция

Ако зъбобол не се лекува, зъбът може да се зарази и да доведе до по -лоша болка.

За да се определи причината за зъбобол, Зъболекарят ще извърши физикален преглед и може да предложи рентген. Видът на лечението ще зависи от основната причина, но може да включва:

 • Премахване на разпаднала зона и подмяна с пълнеж
 • Премахване и подмяна на разхлабени или счупени пълнежи
 • Провеждане на лечение с коренови канали върху заразен зъб

Предотвратяване на зъбобол

Най -добрият начин за предотвратяване на зъбобол е да се поддържат здрави зъби и венци. Някои най-добри практики включват:

 • Ограничаване на приема на захарна храна и напитки
 • Миене на зъбите два пъти на ден с помощта на флуоридна паста за зъби,
 • Нежно нежно Четкане на венците и езика
 • Използване на зъбната нишка за почистване между зъбите
 • напускане на пушенето
 • Провеждане на редовни зъбни прегледи
 • Допълнителната медицина/алтернативна медицина

Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Кокосовото масло е добро лекарство за инфекция с дрожди?

Инфекциите с дрожди са често срещани гъбични инфекции, които могат да се появят върху кожата, в устата, в гърдите на кърмещите майки или във влагалището. Според изследванията кокосовото масло може да бъде ефективно лечение.

Тези сърбеж, неудобните инфекции често могат да бъдат трудни за отстраняване. Много хора лекуват инфекции с дрожди с без рецепта (OTC) или кремове, отпускани по лекарско предписание, обаче, обаче, изследват възможностите за лечение на дома; Едно от които е кокосовото масло.

Какво е кокосово масло?

Кокосовото масло е мастно масло, което идва от бялата пулпа на кокосовия орех. Твърди се, че маслото има много ползи за здравето, включително:

 • подпомагане на храносмилането
 • засилване на метаболизма на метаболизма
 • Намаляване на пристъпите
 • Намаляване на редуцирането Глад

Освен това, според някои изследвания, кокосовото масло има антибактериални свойства; Тези свойства могат да направят ефективно лечение на инфекции с дрожди.

Изследване на кокосово масло

Изследователите са установили, че кокосовото масло е ефективно противогъбично. Проучванията показват, че кокосовото масло може да бъде ефективно срещу Candida albicans, вид гъбички, които най -често са отговорни за гъбичните инфекции.

Едно проучване, публикувано през 2015 г., изследват дали кокосовото масло може да намали инфекциите на C. albicans. Авторите съобщават за „10-кратен спад на колонизацията при мишки, хранени с кокосово масло.“

Друго проучване, проведено в Нигерия и публикувано през 2007 г., установяват, че в лабораторията кокосовото масло ефективно се бори с обхват на обхват на гъбични видове. Авторите заключават:

„Кокосовото масло трябва да се използва при лечението на гъбични инфекции с оглед на възникващите лекарствени устойчиви видове Candida.“

Резултатите от няколко проучвания сочат към положителния ефект на кокосовото масло при лечението на гъбични инфекции. Също така, липсват отрицателни странични ефекти, свързани с кокосовото масло, което е плюс.

инфекции с дрожди могат да възникнат върху кожата, в устата или във влагалището. Макар и подобно, мястото на инфекцията помага да се определи как се лекува.

Инфекции с дрожди в устата

За разлика от много масла, при стайна температура кокосовото масло е сравнително дебело твърдо вещество. Когато човек използва кокосово масло за лечение на инфекция с дрожди в устата, той трябва да направи следното:

 1. Разтопете кокосовото масло в микровълновата за няколко секунди.
 2. Когато е достатъчно хладно, за да не изгаря кожата, забийте в устата за около 30 секунди.
 3. Плюйте кокосовото масло.
 4. Избягвайте да ядете или пиете половин час.

Инфекции с кожни дрожди

Когато на повърхността на кожата възникне инфекция с дрожди, кокосовото масло може да се прилага много като OTC или рецепта. Човек трябва да втрие малко количество върху засегнатите райони, включително в гънки или гънки.

вагинални инфекции с дрожди

Както при всяка трудна за достигане зона, лечение на вагинална инфекция с дрожди с a Локалният крем може да бъде малко по -предизвикателен. Много конвенционални методи се предлагат с апликатор, предназначен да постави лекарството там, където ще работи.

кокосовото масло няма такова удобство. Предложеното решение обаче е леко да покриете тампон с кокосово масло. By inserting the tampon, the coconut oil is directly applied to the infection site.

Before using coconut oil vaginally, a woman should check with her doctor.

Risks and warnings

Докато изследванията не разкриват лоши странични ефекти от кокосовото масло, хората все още трябва да проявяват повишено внимание, преди да го използват за лечение на инфекции с дрожди.

Всеки, който е алергичен към кокосови орехи или кокосово масло, не трябва да го използва под Всякакви обстоятелства.

кокосовото масло е мазнина и поглъщане, което може да причини диария или стомашно разстройство и с течение на времето ще доведе до увеличаване на теглото, както всяка друга мазнина.

Освен това, хората Не трябва да се използва кокосово масло за лечение на инфекции с дрожди, ако:

 • Използва се друга форма на лечение, включително OTC или рецепта.
 • Не е сигурно, че има мая инфекция. Инфекция с дрожди.

  Кога да се види лекар

  Лекар трябва да бъде консултиран преди да се самозапрежда с инфекция с дрожди с кокосово масло. Лекар може да потвърди, че инфекцията всъщност е инфекция с дрожди и препоръчва допълнителни възможности за лечение на инфекцията. Лекар ще има и принос за това дали използването на кокосово масло ще бъде ефективно или ще взаимодейства лошо с други лекарства.

  За хронични инфекции на дрождите, лекар може да помогне да се определи причината за инфекцията. След като източникът е определен, лекар може да лекува източника на инфекции. Чрез лечение на източника, той ще намали или премахне рецидивите на инфекции с дрожди в бъдеще.

  Други начини за лечение на инфекции с дрожди

  Има други средства за лечение на инфекции с дрожди. Кокосовото масло може да бъде ефективно за някои хора, но съществуват други ефективни методи.

  Други естествени опции включват промени в диетата. Намаляването на приема на захар и яденето на храни, като кисело мляко, което е пълно със здрави бактерии, може да помогне за предотвратяване и намаляване на симптомите на инфекция с дрожди.

  По -традиционните лечения за инфекции с дрожди включват OTC, предписание за предписание на противогъбични лекарства. Тези лечения се приемат перорално, като супозитория или се прилагат локално. Някои потребители могат да изпитат допълнително дразнене при използване на локални противогъбични. Често те се предлагат в една до две дози от лекар. Времето за лечение на OTC ще варира в зависимост от продукта.

  Ако във всеки момент инфекцията не се подобрява или лечението причинява нежелани странични ефекти, трябва да се консултира лекар.

 • Кръв / Hematology
 • Infectious Diseases / Bacteria / Viruses
 • Nutrition / Diet

Medical News Today has strict sourcing guidelines and draws only from peer-reviewed studies, academic изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Кокосовото масло е слабително?

Ползите от кокосовото масло са горещо обсъждани. Научните доказателства се бориха да подкрепят свръх зад продуктите за здравето на кокосовото масло, въпреки одобрението на феновете на суперхрана.

Някои привърженици твърдят, че кокосовото масло е лек за запек. So, what are these claims, and does evidence back them up?

Does coconut oil relieve constipation?

Some people speculate that coconut is successful in easing constipation because it contains an abundance of Мастни киселини със средна верига (MCFAS).

Смята се, че MCFAS стимулират движенията на червата и помагат за омекотяване на изпражненията.

mcfas

mcfas се намират в Триглицериди със средна верига (MCT), които също са форма на мастни киселини, които имат редица ползи за здравето.

Проучване от 2003 г. за това как MCT в кокосовото масло са повлияли върху затлъстяването, е основата за повечето актуални Претенции за ползите от кокосовото масло.

Проучването предполага, че MCT може да бъде полезно за предотвратяване на затлъстяване или стимулиране на загубата на тегло. Проучването обаче постигна никакви заключения за това как MCT може да повлияе на запека.

Използването на данните на изследването в настоящите претенции за кокосово масло е противоречиво. Една от причините за това е, че проучването използва масло, което съдържа 100-процентов MCT, а не кокосово масло, което според съобщенията съдържа само 13- до 15-процентов MCT.

Дори лекарят, който ръководи изследването, изрази загриженост Това, че данните се злоупотребяват от маркетолозите на кокосово масло, според статия във вестник „Гардиън“ в Обединеното кралство.

Може ли кокосовото масло да помогне на други аспекти на храносмилането?

Изследване, публикувано проучване От Американското дружество за микробиология изглежда подкрепя мнението, че кокосовото масло е ефективно срещу колонизацията на бактериите candida albicans (C. albicans) в червата.

Това е бактерията, която причинява перорална млечница и вагинала Инфекции с дрожди. Той е естествен компонент на микрофлората на червата.

Авторите на изследването предлагат кокосовото масло или да убие бактериите в червата, така и предотвратява растежа му. Те също така заключават, че кокосовото масло може да се превърне в първата диетична интервенция за намаляване на колонизацията на червата от C. albicans.

Въпреки това, други хора предполагат, че присъствието на C. albicans в червата и процеса на Убиването на бактериите може да причини запек. Има малко научни доказателства в подкрепа на това.

Важно е също да се има предвид, че подобно на повечето научни изследвания на кокосовото масло досега, това проучване, изследващо въздействието на кокосовото масло върху C. albicans, се провежда само при гризачи. Трудно е да се разбере дали тези ефекти ще бъдат еднакви при хората.

Други лекарства за запек

запек често е резултат от избор на диета или начин на живот.

Дехидратацията е важна причина за запек. Така че, дори прости стъпки като пиене на повече вода могат да помогнат.

Учените знаят отдавна, че кафето може да стимулира червата. Кафето има слабителен ефект, който е с 60 процента по -силно от водата.

Добавянето на повече фибри към диетата също може да увеличи обем и консистенция на изпражненията, което може да ги направи по -лесни за преминаване. Доказателствата също предполагат, че яденето на пробиотични храни е ефективно срещу запек.

Извличане

кокосово масло и MCT масло са достатъчно меки, за да се опитат в умереност.

обхват на без рецепта (OTC) лаксативи са налични, ако кокосовото масло или други лекарства за лайфстайл не работят.

Всеки, който иска да опита кокосово или MCT масло, първо трябва да говори с лекар, особено ако е бременна , кърмене или други здравословни състояния, като възпалително заболяване на червата.

 • стомашно-чревна /гастроентерология
 • Хранене /диета
 • Допълнителна медицина / Алтернативната медицина

Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Кокосово масло е добро за кожата ви? Типове и употреби

Включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна. Ето нашия процес.

кокосовото масло може да е полезен за кожата, защото е богато на масла и много овлажняващо. Лесно е да се приложи директно върху кожата и позира малко известни рискове.

Изследователите гледат на кокосовото масло като възможно локално лечение за хронично възпаление на кожата. Въпреки това, проучванията за ползите от кокосовото масло в диетата продължават.

В тази статия разглеждаме възможните дерматологични ползи от кокосовото масло, различните видове и как да го https://harmoniqhealth.com/bg/ използваме.

Ползи от кокосово масло за кожата

Ползите от използването на кокосово масло за кожата са разнообразни и могат да включват:

 • Овлажняваща суха кожа, включително при хората При състояния като екзема
 • Намаляване на възпалението, което може да бъде резултат от UVB лъчи
 • Насърчаване на заздравяването на рани
 • Антибактериални, противогъбични и антивирусни свойства
 • Някои предварителни изследвания подкрепят тези ползи. Необходимо е обаче повече изследване, за да ги потвърди.

  Едно проучване установи, че кокосовото масло може да помогне за предотвратяване и лечение на обриви, като атопичен дерматит. Друго проучване показа, че екстрактът от кокосово масло може да подобри бариерната функция на кожата и да намали възпалението поради UVB лъчи.

  Изследванията върху кокосовото масло също предполагат, че маслото може да има антибактериални свойства, дори когато хората го използват върху кожата. Клетъчните изследвания показват и възможни противогъбични и антивирусни възможности.

  Учените смятат, че кокосовото масло също помага за укрепване на кожните бариери за бебетата с ниско тегло при раждане, което би могло да им помогне да ги предпази от здравословни усложнения.

  Дори е възможно девственото кокосово масло Може да има благоприятен ефект върху гените, които играят роля за причиняване на възпаление, но са необходими повече изследвания, за да се потвърди това.

  Учените не са определили точно защо кокосовото масло е от полза за кожата, а полифенолите и мастните киселини, които са, че кокосовото масло е от полза за кожата, а полифенолите и мастните киселини, които са от полза Той съдържа може да допринесе за неговите полезни ефекти. Той също така съдържа антиоксиданти, абоничното приложение може да защити кожата и да подобри външния му вид.

  Изследванията за ползите от използването на кокосово масло върху кожата все още продължават, но в момента има малко известни рискове.

  Видове кокосово масло

  различни видове Налични са кокосово масло и хората ги класифицират по производствения си процес.

  Двата основни типа са девствено кокосово масло и рафинирано кокосово масло. Девственото кокосово масло се прави от пресни кокосови орехи и може да е по -богато в антиоксиданти и полифеноли. Рафинираното кокосово масло се приготвя от сушено кокосово месо.

  рафинираното кокосово масло може да премине през повече стъпки за обработка, включително машинно натискане, за да се получи маслото. Някои производители могат да използват химически разтворители, дезодоризиране и избелване.

Contents